Withee Malcolm Office
Location:
Torrance, CA
Client:
Withee Malcolm Architects
Size:
10,000 sf
Completion:
2005

Combining two adjacent office condominiums that had been designed as part of the multi-building Torrance Freeway Business Center, Withee Malcolm created a 20 by 20 foot, two-story atrium as the unifying element in their new offices. The open, light-filled space allows views across the entire two floors of office that surround the space and provides a central gathering space at the heart of the building. As the focal point of office activity, the multi-use atrium is always busy with room for 50 during full firm meetings or comfortable for smaller, informal gatherings throughout the day.

Conference rooms and private offices around the perimeter benefit from the atrium skylights as well as broad expanses of exterior glass. The exposed structure of the ceiling, stained, polished concrete floors and metal stairways contribute to an industrial aesthetic, while the bright palette and abundant daylight add an upbeat informality to the working environment.