Rolling Hills Covenant Church
Location:
Rolling Hills, CA
Client:
Rolling Hills Covenant Church

Withee Malcolm worked with the congregation for a number of years helping them to create a more cohesive campus that better serves both their worship and fellowship needs in multiple ways. Having a master plan vision, the architects demonstrated that every project, whether it was small or large, adding playgrounds and decks or an entire new building, all contributed to the sense of place and community.

The large, 11-acre campus in Rolling Hills is divided into two main parcels: the North Campus with a chapel and the South Campus with the central sanctuary and Welcome Center. Earlier projects included the creation of an outdoor amphitheater carved into the hillside across from the chapel on the North Campus and upgrades to the sanctuary facilities on the South to better accommodate worship services. At the heart of the South Campus the architects added an expansive, outdoor Fellowship Deck that encourages greater socialization by connecting all of the key buildings: the Sanctuary, Welcome Center and the newest facility, the Children’s Welcome Center and Administration Building.

As the most significant new structure on the campus, the architecture of the Children’s Welcome Center and Administration Building reflects the simple modernism of the existing campus with clean lines, large windows and regional stone walls that give definition to the two-story, 15,500-square-foot building. Taking advantage of a 12-to-15 foot change in grade, the entry to the Children’s spaces, including the Welcome area and classrooms are on the first level, while the second floor administrative spaces connect to the Fellowship Deck and, by extension, to the other buildings on the upper level.